Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Gänget

Hartsfiol i kvällen
vilket jädrans ljud
oväsen mot rutan
borde varit förbud
skrämma gamla tanter
var rolig och lätt
helt kompromisslöst
utan sans och vett

Gänget som umgicks
skolgårdens kungar
som ler och långhalm
vilka busiga ungar

Hinken där uppe
en överraskningens syn
när någon öppnar dörren
och vattnet från skyn
ett klassiskt skämt
som alltid då gick hem
men inte för de utsatta
nej inte för dem

Gänget som umgicks
skolgårdens kungar
som ler och långhalm
vilka busiga ungar

Plånboken på gatan
och ett osynligt snöre
kul när någon böjer sig
kostar inte ett öre
påsksmällen i brevlådan
var också riktigt bra
utfört av busfrön
inget de vuxna ville ha

Gänget som umgicks
skolgårdens kungar
som ler och långhalm
vilka busiga ungar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 498 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-24 05:38



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Kul nostalgi! Känner igen brödernas rackartyg:)
2019-05-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Spela över vi
alla nå´n gång
behöver, går an
om vi inte för
alltid söver
varann...
Kul skriveri!
2019-05-24

  Marita Ohlquist VIP
Det var ganska oskyldigt på den tiden,
nu har det mer eller mindre utvecklats
till olagligheter.
2019-05-24

  överlevaren VIP
Bus från förr, kul läsning!
2019-05-24

  Kungskobran VIP
Känner igen mig,
vi satt åxå högt uppe i träden vid vägen
på kvällen när vi inte syntes och släppte äppelkart i huvudet på förbipasserande.

2019-05-24

  Maria Sundelin VIP
Tror det skulle behövas mer av detta idag istället för krigsspel i datorerna som får unga att gå med kniv
2019-05-24

  Feliaxel VIP
Oskyldigt bus från förr
Bättre än dagens gängkriminalitet
2019-05-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO