Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det slutade så där

Nere vid folkets hus
dansen höll på att ta slut
orkestern spelade lugnt
vi möttes i ett vimmel
gick tillsammans hem
genom folktomma gator
en Sidensvans gav sin sång
under stjärnklar himmel

Vi stannade i korvkioskkön
du gillade torrostad lök
tror att du åt fyra korvar
drack en mugg söt dricka
det brann en glöd i mig
kroppen skrek efter kärlek
du höll min varma hand
en fin vacker flicka

Din vindsvåning var smakfull
sidengardinerna rörde sig
till toner av nattens vind
och vi gav varandra livet
ömheten var ömsesidig
vi skålade i vin och älskade
det var en sanslös natt
men ingenting är för givet

Det rasslade i dörrhandaget
en nyckel vreds om i låset
rösten skar genom rummet
vinet byttes ut mot vatten
där låg vi i tilltrasslade lakan
skammen fick ett ansikte
jag reste mig ur ruinerna
och sprang stilla ut i natten

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 376 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-21 05:52



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra berättat med klart oväntat
slut.
2019-05-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande vinklat om lusten, som inte bryr sig om just något mer än lusten. Eftertankens kranka blekhet kommer.
2019-05-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Om man inte
prövar och inte
alls övar är
risken stor
att aldrig nå´n
en "LÖVAR"...
2019-05-21

  Anya VIP
Oj. Att bli påkommen kan inte vara någon höjdare även om det inte är diktarjaget som gjort fel. Intressant infallsvinkel, ovanlig.
2019-05-21

  Feliaxel VIP
Det är lätt att bli lurad när hormonerna styr
2019-05-21

  Maria Sundelin VIP
Ibland blir det ett hastigt slut
2019-05-21

    ej medlem längre
När det är som bäst är det någon som kommer och stör. Träffades ni igen?
2019-05-21

  överlevaren VIP
Härlig stund med oväntad överraskning att bli påkommen.
2019-05-21

  Kungskobran VIP
Inget att skämmas för
2019-05-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO