Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sju generationer

tre generationer bakom mig
i både rum och tid

så står jag här
skapelsens tillfälliga krona
blickandes bakåt

ser deras sorger, deras glädje
allt finns i mig nu
de står på led
men ändå bredvid varandra
de är min ballast under färden
(annars flyger jag, annars drunknar jag)

vänder mig om, kisar framåt

ser en skarpt
i två skepnader
nu leker de mamma-pappa-barn
passande nog

blundar och skymtar två,
långt därframme, kanske kanske
tre
de står på led
men ändå bredvid varandra

sträcker mig, tänjer mig
famnar oss alla

bara jag kan nå oss




Fri vers (Fri form) av jackx
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-21 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jackx