Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sammanflätningar

Minnen vävs till berättelse
söker sin mening

på varpen oändliga trådar av lump
inslagen nog oftast av slump

väver i mörkret; ingen kan känna sitt mörker
hjärtats men också Kronos mörker

där vi likt blinda blodhundar
skäller, söker, trampar, väver liv

en väv för klarhet, en väv för kaos
på varpen minnen av ljus, fotoner som ilar

rakaste vägen, snabbaste vägen
i ett krökt mörker där tiden står still

Varde ljus, varde liv, trampa på, sätt ihop!
minne blir berättelse i väldiga vävstolar

väv läggs till väv, blir till en flod
av bilder, ord, händelser, lukter och känslor

rinner, forsar, virvlar
i en ström som aldrig sinar

berättelser bredvid berättelser
sammanflätas, skapar något nytt

skapar mening




Fri vers av jackx
Läst 260 gånger
Publicerad 2019-07-07 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jackx