Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äkthet

vad är väl sanningens spröda språk
mot mytomanens maniska magi

koja mot luftslott
historia mot skröna
öken mot hägring
nykterhet mot rus

men

luftslotten skingras medan kojan består
skrönan skrattas bort medan historian påverkar
hägringen försvinner medan öknens stjärnor skimrar
ruset glömmer medan nykterheten minns

hur lätt och lockande lögnen än låter
sanningen alltid vackrast är




Fri vers av jackx
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-16 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jackx