Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubrik Job 34:22


inget mörker så djupt

 

 

 

mardrömsvaken mitt i natten
rastlösa fladdermustankar
viner hit och dit
en svindlande vallåt på härjedalspipa

biter sig fast i min oros nu
blir nyckeln till rummet fyllt av längtan 
du från fjärran tid och fjärran land
saknadens allt grumligare ögon 
skapar en hägring
I synvillan tänder du kärlekens ljus 
då målas dina anletsdrag
ur lågors flämtning

 

i dunklets darrande närvaro
här hos mig 
ges livet så ett uns av ljus

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 383 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-26 13:50



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vackert om vaknatten
2019-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg