Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här kommer Döden...


Här kommer Döden
Här
kommer Döden
tack vare dej du fagra mö

ty du har givit mej korgen
o av den stora hjärtesorgen

kommer jag nu att döden dö

Här kommer Döden
Här
kommer Döden
men det skrämmer inte mej

slå din sista spik i kistan
jag vill vara först på listan

över alla som dog för dej

Här
kommer Döden
Här
kommer Döden
denna afton i sköna maj

med kniven emot strupen
tar jag den sista supen

säger morsning o goodbay


Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 601 gånger
Publicerad 2006-06-25 17:45



Bookmark and Share


  Daemon
Ahhh DÖDEN, denna livets rättskipande bödel.
Dödskomik får mig att tänka på Terry Pratchett :)
Stavningskontrollanten påtalar: goodbay=goodbye (om det inte var menat som en form av travesti)
2006-06-28

  Åsa Gustavsson VIP
För första gången luras jag nästan att sälla mig till kön: Ta mig med!
Härligt sjunget!
2006-06-26

  Daniel_78 VIP
givet kan jag inte släppa att jag assosierar till Här kommer natten...
men detta är bra det också och visst är detta en sång...
visst...visst...
2006-06-26

    NoMi F
Härligt, så bra skrivet
Skön , fin läsning!!!
2006-06-26

  Howlit
... kan bara hålla med de övriga ... Du är helt suverän på det här...
Njuuuuuter....
Kram
2006-06-26

  Deddis
Har läst några av dina dikter nu Bodil, och de är verkligen jättebra!! :) Limerickar och rim så det bara stänker om det. Keep on going, woman!
2006-06-25

  Pia S
Först fick jag bilder av medeltiden, sen blev jag full i skrat på slutet. Du är för härlig!
2006-06-25

    ej medlem längre
Den här dikten var träffande och berörande...man blir rädd men samtidigt lugn
2006-06-25

  Madjori
Du är sååå...jätteduktig på att skriva...
du får till varenda ord...varenda mening...

Tragisk om döden skulle komma...
2006-06-25

  Anders P VIP
du skapar illusionen av nån slags romantisk riddarballad. ...att ta sitt liv för olycklig kärlek. Gör folk så idag?
2006-06-25

    IsabellaMendrix
Som en olycksalig sång, läser jag om den hugalige liemannen!
Härlig rytm dansar fram, trots att Döden svarta tunga kåpa borde bromsa upp tempot.
Det låter både paradoxalt och dråpligt, när jag säger att läsningen är både givande, lekfull och inspirerande - men så är det. Det hänger ju inte på fållen i Dödens kåpa, nämligen, utan på utomordentlig författarbegåvning. Bravo!
2006-06-25

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Ja detta var ju intill döden sorgligt. Inte utan att man fäller en tår. Dock finns ju det gamla talesättet: Mister du en står dig tusende åter. Detta har jag kunnat bevittna vid ett oräkneligt antal tillfällen. Det är märkligt hur utbytbara kärlekspartners tycks vara. Inta jämt men inte heller sällan.

Nå, jag har kört med samma gumma i 58 år och Du tycks slita på samma gubbe, hur länge minns jag inte. Bra så. Gräsets skönare grönska i grannens trädgård är blott skenbar, blott synvilla.

Vi hörs! Tusen kramar! Rune.
2006-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg
Bodil Sandberg