Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Varför sjunger du?

 

 

I det tidiga morgonljuset börjar du sjunga.
Du drillar och kvittrar så jublande glatt.

Njuter du liksom jag av den mustiga grönskan,
de rikt blommande ängarna, de lätta, vita
molnen och himlens blåa valv?

Är du också tacksam för allt som spirar,
nu när vintern sedan länge gett sig av
och för det livgivande regnet som faller
lite nu och då?

Du flyger från gren till gren och låter din
sång värma mitt hjärta. Hela dagen är du
igång och jag kan inte låta bli att le stort
när jag hör dig. 

 

Tack du lilla fågel för att du ger mig hopp och mod.

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2019-06-01 13:17



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Så livskraftig text.Underbart med fågelsång
2019-08-19

  Anya VIP
Så fint. Jaa fåglarnas kvitter är sannerligen viktigt.
2019-06-12

  Lars Hedlin
Mycket bra och fint skrivit!
2019-06-10

  överlevaren VIP
Lovsång till livet...vackert!
2019-06-02

    Ken Cassel
Ett stort leende får du av mig, min vän
Fint skrivet

:-))
2019-06-02

  bittemi VIP
Så ljusa vackra ord
2019-06-02

  Niliboy
Underbart, ja vi har så mycket att glädjas åt å fåglalåten finner hjärterum!
2019-06-01

  Eva Helene VIP
Sista raden sammanfattar precis min känsla, fint i ord och bild.
2019-06-01

  morgonstjärna VIP
fint hoppfullt skrivet.
2019-06-01

  Olof Lagerhorn VIP
Morgonljus och sång fint gestaltat
i vackra, mjukt flödande bilder.
2019-06-01

  M.A.J.R
Vackert och fint skrivet! Det var ett bra foto till texten.
2019-06-01

  StinaJ VIP
Så vackert skaldat om den skönsjungande fågelns sång till naturens växtkraft.
2019-06-01

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om en liten fågels positiva inverkan!
2019-06-01

  Rise Little One
Ja det kan man undra många gånger... Din ljuva berättelse är som musik för själen!
2019-06-01

  Lena K Nilsson VIP
Den finaste sången ...
2019-06-01

  ULJO
Vackra fågelsång som musik. Gillar din bild
2019-06-01

  Maj-Lis VIP
Ortoliga är dom som sjunger från morron till kväll...och jag tror att flugsnapparen tar rekordet
2019-06-01

  Feliaxel VIP
Fint med fågelkvitter
2019-06-01

  Bibbi VIP
Goda föredömmen om bekymmerslöshet.
2019-06-01
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP