Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nog

Martin Luther King hade en dröm,
en dröm om jämlikhet och kärlek,
om fred på jord och nyfött hopp.

Vad blev det av hans dröm, hans mål?
Se dig omkring, läs om vad som hänt,
om krig vi haft under tidens lopp.

Slå på din dumburk, där finns bevis,
sargade människor, städer och hus.
Klimatpåverkan, tillvarons flopp.

Ge oss fler kvinnor och män som styr,
och bär på drömmar om en värld i ljus.
Som för ondska och avund sätter stopp.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-02 11:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström