Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Bojkott

Köp inget vin
som porlar i glaset
öl som skummar
och skadar kalaset
den rökta whiskeyn
kunde vara ball
ångorna och ruset
får familjer på fall

Köp inte kläder
exklusivt och fina
tillverkade av barn
i korruptionens lina
barn ska få leka
inget jobb i fabrik
utnyttjande av små
ingen sund logik

Köp inte lotter
med spel om pengar
casinospel på nätet
är luriga svängar
andelsspel på hästar
och bingons giv
snart växer skulden
till fogdens driv

Köp inte kärlek
för känslor och lust
att utnyttja missmod
är inte riktigt juste
kärlek ska vara sann
inte vara en handel
känslor på riktigt
ingen sjuklig vandel

Köp inte plastsaker
för hushåll och lek
för blommor på ängen
och havet ett svek
naturen blir skadad
för oljeshejkers makt
fiskbeståndet dör ut
i lugn och stilla takt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 364 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-06-24 06:02



Bookmark and Share


  DominiQueen
WOW!!!! Det var POESI med mening. Viktig essensiellt i sitt budskap med goa rim. Tack Bokmärke läggs i finlådan
2019-07-05

  Lars Hedlin
Bra och aktuellt :)
2019-06-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att vara rädda om miljön, både den inre och den yttre!
2019-06-24

  lodjuret/seglare VIP
Ett budskap i egen sanning, en sanning med modifikation. Tyvärr består det mest i nuet helt eller delvis i plats. Telefon och kamera, utrustning på sjukhus, i bilar och bussar, i kollektiv trafik, som förpackning till varor i butik, i flaskor och burkar, som hölje eller plastfilm, som minne i datorer. I surfplattor och teveskärmar... inte bara i påsar eller karmar där förut trä ofta fanns att se. Jag gråter inombords för att 'vi människor' är så kortsynta och dumma, mot såväl varandra som mot naturen självt. Dock goda tankar om insiktsfulla intentioner.
2019-06-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Lev så, att allt
vidare sen lever
har du elever, lär
sen alla det här!
Bra tänkt ULJO!
2019-06-24

  Maria Sundelin VIP
Vår jord skulle må bäst av att vi människor försvann från dess yta
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO