Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankepaus

Jag har en skön balkong
där solen gärna lyser.
Dit längtar jag var gång
när själens stängel fryser.
Där ser jag grannars mönster
bak’ lägenheters fönster.

Men även vår natur
i skimrande kulörer,
dämpad moll, yster dur,
och strosande flanörer.
En värld av vardagsliv,
av dagligt tidsfördriv.

När själen fått sin lisa
och solen sakta dalat,
kan jag till tröst bevisa
vad innerst mig behagat.
En stund av vilsam frid,
av väl förvaltad tid.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-23 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström