Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar stoj i Almedalen



Slug den mun skall
Mogna med lömska
Frukters sötma

Och Tillsammans
Med Valfläsket så
småningom i
glömska Ruttna


Från piedestalen
En tirad av sköna
Målsättningar

Till Förgängelsens
Ofullbordade löften

Skall det mesta strax
förpassas

Dock gödslar politikern
Ständigt folkets förhoppningar
Och missnöje till egen Fördel

Och spyr sin galla över
Motståndare som ingenting
Begriper


När det till sist kommer
Till kritan att man sam
-arbetar över Gränser

Och i hemlighet ändå
Tillgodogör lobbyisternas
Från marknadspalatsen
innerligaste önskan

Kajorna går dock omkring
Sin vanliga runda och pockar
Sökande efter daglig föda

Mitt ibland den mänskliga
Uppståndelsen av upphetsande
Ord och ofullbordad längtan

Likt prålande Påfåglar
I strålkastar sken

Trånande efter massmedial
uppmärksamhet

Slår sig sedan politiker
för brösten och förklarar

Dramaturgiskt vad som
gått så snett i demokratins
skenande namn

Tills det är dags att
åter flyga till nästa
viktiga Bryssel runda

För att röra omkring med
sleven inuti EU smeten








Fri vers av Sefarge VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-07-02 10:45



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Lova runt, hålla tunt
finns ej nå´n shunt
eller grävs det
ändå för grunt
att få till det
som ändå
var sunt...
2019-07-02

    Lena Staaf VIP
Denna ängsliga och desperata finger-upp-i-luften-hållning som inte lämnar utrymme för ärliga och obeväma visioner.
2019-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP