Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2019.07.04 torsdag


Lagen i människan

 

Gud kommer med lag. Människan har inte lagen från första början. Det enda sättet för människan att få lagen, är genom omvändelse och dop. Då har de Guds lag i hjärtat. Människor som inte omvänder sig och döps är kvar i vreden och ser lagen som en fiende. De fruktar lagen, för den avslöjar deras gärningar utanför lagen. Vreden som människor lever i utan lag får människan att förneka Guds existens, eftersom den pekar på människornas ogärningar. Många gånger piskar vreden dem till att attackera Gudstro eftersom Gudstro har lagen, som ju är deras fiende. De vill därför inte känna till sanningen, eftersom den pekar på deras laglöshet och Gud är Sanningen.

Ateister pekar på att det inte finns någon Gud och de tar många gånger strid mot Gudstro. Men det pekar ju på att Gud finns. Ingen tar ju strid mot Jultomten. Varför? Jo, för jultomten finns inte. Därför tar man hätska strider för att försöka bevisa att det inte finns nån Gud. Just för att Gud finns och hans lag oroar dem för deras brott.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-04 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP