Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din blick; den som dödar

1. Din blick; jag visste att möta den var en dödsdom,
för hjärtat är en borg utan fönster eller dörr,
din blick; borrar sig bortom befintliga lagar,
förkastar det lugna havet.

2. Din blick; är kapten Ahabs spjut utkastat,
i riktning mot dolda monster i havets djup,
din blick; den ser inte mig i skuggorna,
hur skulle du någonsin kunna se mig?

3. Din blick; i den är jag blott en skärva av glas,
en främling under stjärnhimlens djup,
din blick; den borrade sig ned i mig,
och jag tillät den borra sig in.

4. Din blick; fick mig att kasta bort lugnet,
tände elden jag trodde mig ha glömt,
din blick; den möter någon annans blick,
en blick som inte är min.

5. Din blick; är fäst där nu, långt borta,
bortom räckhåll från mitt hjärta,
din blick; är en avsaknadens blick,
som bränner hål på fjärilsvingar.

6. Din blick; får mitt bröst att knyta sig,
i skam att våga öppna upp,
din blick; smärtar mer än jag kunde ana,
där den syr in dårskapens sten i mitt hjärta.




Fri vers (Fri form) av Marcus Gabriel Fors
Läst 151 gånger
Publicerad 2019-07-05 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Gabriel Fors
Marcus Gabriel Fors