Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och så säger de att skogen är den bästa platsen


I hägnet

Det påstås att utifrån ett evolutionärt perspektiv är kärlek avgörande för vår överlevnad,
att det inte bara försäkrar att vi fortplantar oss utan också skapar starka och långvariga relationer
, att förmågan att knyta an till andra människor var det enda vi hade i en hård och förhistorisk tid
I den moderna världen är dock inte detta tillvägagångssätt alltid en fördel.


för han är ett extraordinärt slags rovdjur
Jag märker det på sättet som han vinkar som en väderkvarn
ler med hela ansiktet och
lyser upp med stora gula ögon, som en varg

kanske är det någonting han vill
Jag märker det på sättet som han cirklar runt mig,
hur han emellanåt dröjer sig kvar
men jag förväxlar det med hunger eller rent av något som är svagt
för det är något som är skört men denna gången är det jag

right on time
you get closer and closer

Mitt i hägnet ligger hoppet som en hinna av is
Trots att åskan dånar letar jag mig längre och längre in
tills himlen lyses upp av tunna nätverk av neuroner,
små små bomber som briserar:

there's no way in
I used to think-

Det hade kunnat vara en film,
alla dessa månlösa nätter
alla gånger jag har stirrat ut i mörket
i hoppet om att komma hem

men jag vaknar och är ensam igen
drar mig upp ur kärret, täckt av dy
Det är alltså såhär det är
det är såhär det är




Fri vers (Prosapoesi) av Ms Lovecraft
Läst 409 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-19 11:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ms Lovecraft
Ms Lovecraft