Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett upplevt sommarlandskap: Östgötaslätten mellan Vreta Koster och Linköping med utsikt över sjön Roxen.


fuga över ett sommarrike

 

 

aspbladsdaller vid busshållplatsen

efterregnsbrusten solspräckt himmel 

allteftersom dras täcket av

fetvaddsremsor bomullstussar 

nu vakar moln över sädhavets

mognande strånyanser

sjöytan nedanför 

lövskogsberg i norr 

krusas lätt av osynliga vinden 

makligt böljar rika landskapet 

stark kontrast mot

stadens skarpa silhuett i syd

klostrets torn vid slussars trappsteg

lägger sina malmklangsmattor

mättande som slättens ande

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 425 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-16 21:57



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Stad och landsbygd slås samman och förenas trots kontrasten till varandra i denna fina dikt...
2019-07-22

  Feminaz
Ord vägda och frammejslade, vackra för att fånga den inre bilden av ett sommarrike. Så du målar med ord!
2019-07-18

  Roger VIP
Läckra ordbilder, med somrig smak.
Rubriker sätter myror i huvudet.
Fuga låter antyda flykt men hittar ingen.
2019-07-17

    Lena Staaf VIP
Vackra ordbildningar! Aspbladsdaller, malmklagsmattor.
2019-07-17

  Elaine.S VIP
Så väl du beskriver ett sommarrike. Gillar allra mest de två första raderna.
2019-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg