Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cowboys och indianer

Inte alla cowboys har blod på sina händer. Det finns också indianer som skulle kunna gå över eld bara för att få säga “Det där är min kropp. Det där är mitt liv. Och om du så mycket som nyser med den, om du så mycket som blinkar med mina ögon, spänner ut min käke till ett leende och släpar de där fötterna i leran, kommer jag svinga iväg dig, ut genom nebulosans nålsöga och in i oändligheten. Och där, väl där ute, kommer skelettdelarna från Laika trilla ner över dig och du kommer gråta när du ser den igenrostade kapseln passera din omloppsbana.”




Fri vers av henke_r
Läst 381 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-07-19 23:22



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Integritet. Respekt. Perspektiv. I energirika rader.
2019-08-09

    ej medlem längre
Hjärnan har ett behov av struktur, av att kategorisera ord, företeelser och människor. Din dikt tar avstamp i en motsatsställning när allting egentligen handlar om vem vi innerst inne är som människor, under historiska arv och kulturella kläder. Dessutom genialiskt gestaltad som en surrealistisk virvelvind. Mycket snyggt!
2019-07-20

  Kungskobran VIP
Cowboys gjorde bara sina uppdrag och föste kohjordarna dit dom skulle.
När vi lekte cowboys och indianer var det mer populärt att vara indian än cowboy.
Kul fantasifull berättelse.
2019-07-20

  Larz Gustafsson VIP
Vilka ägde landet från början?
Vilka blev massakrerade vid Wounded Knee?
Vilka är det som i amerikansk film alltid framställts som skurkar, och som fick Marlon Brando att vägra ta emot en oscar?
2019-07-20
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r