Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nu är det bara en blinkning kvar

Lilla mamma
Dina fingrar är som kycklingklor
Någon målat naglarna orange
Du som gillar rosa
Dina muskler håller inte
Benen svaga för att gå
Din lilla magra kropp
Som uppkuddats i ergonomisk rullstol
Med bakåtböj och huvudstöd
Sitter inkilad på en liftmatta
Uppblåsbar madrass varierar tryck
Jag har ont i rumpan’ sa du
I blöjor såsom pampers
Ett välarbetat schema för vändning
cirkulation och avlastning
Mamma det är inte du
Det är en stab plasthandskeförsedda
Som bestämmer
Om du ska titta ut genom fönstret
Eller på teve
Mamma
Lilla mamma
Du borde somna nu
Din vördnad fattas dej

Och i en blinkning är du snart borta

För alltid




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-28 22:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh vad jag känner igen mig. Skrev också en dikt om min mamma i samma situation. Bra!
2019-10-07

  Lars Hedlin
Känsla som berör inom starkt!
2019-08-06

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om och till din älskade mamma!
2019-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP