Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solat hos fel sol igen...

Stenar likt hjärtan i somnat andetag
så ser jag dem ligga på stranden och
tas de upp, syns mönster under, nya drag
det blir hålrum, hjärterum i sanden...
Naturen är en evig källa att ösa ur
när man är ute efter motiv, få idéer...
Och så gott blandad är denna mixtur,
fulländad, här finns inga klichéer!

Här finns bara äkta vara, färger klara
eller milda, ljusa, växter rara, underbara
träd så stolta, vackra och så snygga
och granar trygga, lätt där kojan sin bygga!
Ögat ser och noterar allt, stora och
små djur som man kan se fler av
om man har tur...

Det bästa av allt, detta är inte på film
utan ifrån levande livet, mitt i klivet
ej bakom ett fönster heller...
Det skönaste bara rakt över en väller
jag skulle vilja säga att naturen häller
ut och bjuder en på ett så´nt sprakande
fyrverkeri, med så mycket skönhet och
fantasi i, att man får till en finfin solnedgång
med nål och tråd, man känner en liten fröjd,
att ha hämtat hem den vackraste kvällen man
varit med om i naturens sköte, då står någon
över en böjd och säger, med en blick fördröjd:
- HÖTORGSKONST, PÅ SIN HÖJD...

-













Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-03 08:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt