Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var härommorgonen

Det var härommorgonen
jag upptäckte att kvistarna på det
ihåliga trädet hade börjat gro
på nytt

Små limegröna blad
som liknade de späda
hjärtbladen
på ett groende frö
hade brutit fram
på de torra kvistarna

Det var en blandning
av enhjärtbladiga
och tvåhjärtbladiga groddar
vilka tycktes komma inifrån
själva Trädet

Ett gäng silkesspinnare
som hade fattat grejen
hade börjat spinna sina kokonger
i dess nakna grenar

De hängde ner som vita klasar
invid de nya bladen

En dov duns och ett hackljud
hördes när grensaxen
av märket Wolf Garten
gled ur min hand
och gjorde en spricka på det torra
underlaget

Jag misstänker att det var då
Kappa väcktes ur sin
hydrologiska sömn
och triggade igång rörelsen
i de underjordiska sjöarna

Grundvatten började tränga upp
och väta fältet under mina fötter

Det var så det gick till när tårarna
äntligen vällde fram på hennes torra kinder
och väckte Myllan






Fri vers (Fri form) av Lili B VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-04 14:16



Bookmark and Share


  Rodin
Underbar poesi
2019-08-04

    ej medlem längre
Älskar dina säregna och originella texter. Så målande språk. Så mycket känsla!
2019-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP