Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomens lunga

När jag var liten
lyste alltid solen
himmelen var blå
ängen alltid grön
leksakerna många
tagna från naturen
regnet smekte rutan
morgonen så skön

När jag var liten
var man utomhus
och utforskade liver
det som naturen gav
plockade blommorna
och gav till sin kära
drack kärlekens dryck
från björkarnas sav

När jag var liten
fanns det känslor
flickorna var många
jag var ständigt kär
vi kysstes i buskarna
där ingen kunde se
dansade på ängarna
i en härlig atmosfär

När jag var liten
så var livet enkelt
blått och kärleksfullt
inga tankar på krig
vi sökte efter vägen
längs fåglarnas stråk
ängarna och skogarna
den outforskades stig

När jag var liten
fanns det vänlighet
man brydde sig
och solade sin glans
men litade på varann
och brydde sig stort
hjälpte till med allt
i ett liv med elegans

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-19 07:29



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
När man var liten
allt gott bar var
man än var status
ingen alls tänkte på
fungerade leken var
allt bra, bättre kunde
inget annat alls va´...

2021-05-20

  Sparvögat VIP
En svunnen tid, fint tecknad, när livet lektes i en annorlunda värld...
2021-05-19

  Eva Langrath VIP
Vackra minnen från en god barndom.
2021-05-19

  bibbi ahrnstedt
Vackert skrivet om barndomen!
2021-05-19

  Eva Helene VIP
Att kunna spara de fina minnena från barndomen kan bli en dyrbar skatt. Fint!
2021-05-19

  Blomma-Stjärna VIP
fina minnen blir som en fin grund att bygga på!
2021-05-19

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om tiden som var.
2021-05-19

  Kungskobran VIP
Ja så var det och min älskade mamma var alltid hemma och hade oändligt med tid för mig och mina syskon
2021-05-19

  Feliaxel VIP
Man kommer oftast bara ihåg solen
Men det regnade då också
2021-05-19

  Maria Sundelin VIP
När man var liten kändes tiden oändlig
2021-05-19

  Öknens Ros VIP
Fina minnen från en händelserik barndom.
2021-05-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO