Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”I shall not deny but here was cruelty --”


Fält av hundar



(vad är det som dundrar,
släpar oss till kungs,

luder på hemfärd –)




”det var mitt blod du rörde,
ljuset i dig till undergång:

en dag blir vi de andra”



---------------------------------------------



man skjuter de brutna först,
vårt öde i soldater

något man ser i djur
efter parningstid,

hon såldes stående:
de kommer alla att lämna dig,

här faller en jägare



”det är din fukt man minns,
häxbrygden som viger oss

och du min resning;
i hunger

ska hon ropas,
min syster född till vilt”



i det här livet
blev hon öppningar,

vad vi gjorde på slagfältet,
vad vi lämnade kvar:

det är något som har gått oss sönder,
bestarna spirar



”du är fortfarande en klåda,
jungfrulukten

skämmer min bössa,
lustgården i ungdjur:

yngellivet,
där skulle du sällats”



fäfötterna vilar oss i mandom,
vår tiggarvandring

för unga män:
ibland

glömmer man bettet,
du ropar brottsling nu



”flocken är din gåva,
de som skränar:

du är kallad till människodelar,
det misstagna i dig utan mig”



det är i jorden
man skjuter,

de lägre djuren
visar tungor,

visar glädje,
jag har dig i minnet



”nu är åldern råare,
syster går in i kvinna

särskrevad, det var sådana tider:
för oss rinner odågorna,

i hyllning ska hon sänkas”



vapenlyckan

i sådan barnsäng,
året av Gud

färgat sterbhus,
den stora kärleken:

en syster har hedrats, vivat


(och det är skadeläge,
det är jänteläge,

sjukan som pockar:

min bror har gått som en vilde,
det finns ingen bot)



”i huden

har jag växt dig en far,
mitt redskap som klyver

när du läggs till hustru,
sök oss i hundar:

vi var det enastående”



att vaka över dig,
hur vi lämnas öde

i jakten,
klanbenet utslitet:

jag kommer som förlåtelse


(en människa
ger rödare bokstäver,

vad du ser i mina hasor:
livet, de uppståndna)



”du är mina gäckande år,
en förlovning i motsol:

jag missade dig,

jag missade dig,

jag missade dig”



nu kommer de i parad,
hjortarna du saknar

i ditt hjärta,
gamla blödare:

en dag blir vi de andra


(småkrigare, skingra er: det dagas)




uti kreatur är vår dödstid,
de större gudarna

lägger oss som hundar,
lägger oss i vrede:



rekylen i att




underskatta mig,


















här kommer havet












Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 324 gånger
Publicerad 2019-08-07 14:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP