Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Historia in natura"



Flödes-schemat är uppfyllt
Av för mycket kossor och
grädde i landet Lagom.

Det går inte för sig
Enligt EU:s lagstadga beslut!

Förr kom ångbåten dit och
Hämtade upp mjölkkannor

Från Eldinge stenbrygga
vid sju tiden,

På väg
mot Kungl.Huvudstaden

Det berikade tacksamt
Bondfolket i bygden

Ovanför bergsknallen
Låg ett litet gästgiveri

Vid början av 1800-talet

Det stängdes och revs
något år senare

Efter ett fylleslagsmål
Som urartade till ett
Knivdråp mitt på ljusan
Dag

Mellan Värden som flydde
Och en nedsupen dagsarbetare

Efter 4 år återkom värden
Hade tagit sin tillflykt till

Oslo och arbetat vid ett
Konsulat samt fått goda
Vitsord därifrån. ..


Vid tinget ansåg rätten
Att liv borde återgäldas
med liv.

Men eftersom änkan
Godkänt en förlikning
Medelst ett ansenligt
Penningbelopp

Dömdes saken därmed
vara Rättsligen utagerad

I Slutet av 1900-talet
Hyrde en Sonson
sonsons son i rakt
ned-stigande led
till värden

En f.d banvaktar
stuga bara något

Hundratal meter
Där Gästgiveriet
Legat

Och på Midsommar
Afton i ett hastigt

Uppkommet gräl
Högg han sin vän

Med en kniv i axeln

Så kan historien
upprepas på ett

Nästintill kusligt
Sätt mellan susande

Ekar och bergsknallar
Bland ramslök och
blommande styvmors
-viol

Och intet kan man
på det sätta emot?




















Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-08-09 07:26



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Spännande berättat med poetiskt avslut.
2019-08-09

  Kungskobran VIP
Vilken härlig berättelse med flyt i

2019-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP