Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Modet

 

Han är skild. Ingen mening har någonsin

haft en sådan mening. På andra sidan 

Östersjön. Att hennes hand hade vågat. 

Att hennes själ varit beredd. 

 

Rösten. Trevandet. Musiken. 

 

Hon hade sovit på balkongen med 

tända ljus. Försovit sig.

Skuggor syntes inte längre. 

Som om hon drömt om depressionen.

Som om hon verkligen på allvar hade

brytt sig. 

 

Hans son spelade fotboll. Tennis. 

Han hade varit nära sin fru. Förstås. 

 

I vissa ögonblick upplever vi de människor 

vi tillhör. Förkastar mörkret. 

 

Vid en viss punkt. Andas vi. 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-08 23:08



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Texten är sjukt bra ! Varenda mening laddad med antingen en uttalad eller en dold motsägelse. Det känns så.
"Skuggor syns inte längre".
"Som OM hon drömt om depressionen". Jag häpnar.
2019-08-15

  Gunnar Hilén VIP
Fascinerande !

"Hans son spelade fotboll. Tennis"...."I vissa ögonblick upplever vi de människor vi tillhör".

Fascinerande kompositioner.
2019-08-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP