Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
febrig dröm.


En dröm med dofft av tång

Jag sjönk ner i en dröm,
detta jag såg i min sömn
vi satt på en strand
i sand-dynors rand.

Ingen oro för vår framtid
vår längtan var sann
åt kyckling drack vin
man njöt så mycket man kan.

Jag lade armen om min kära
viskade orden att rå om varann
vinden var varm doften av
tång minns man.

Så långt borta från denna
onda tid då döden står bredvid
läste böcker och dikter i
fotogen-lampors sken
bruna var våra ben.

Jag har aldrig fått barn
jag kunde förmedla känslan till
livet blir aldrig som man vill.






Bunden vers av Stefan Höglund
Läst 230 gånger
Publicerad 2019-08-11 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Höglund
Stefan Höglund