Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag drömde inte detta just inatt. Men jag har drömt det på riktigt. Målade sedan en tavla av drömmen. Och skrev en dikt.


Skelett i röd klänning

Jag drömde inatt

att jag stod ensam
på ett övergivet medeltida slagfält

och blickade ut över
sista resterna
av ett krig

Såg då min egen kropp
på avstånd

som en söndertrasad
blodig benhög
av skelettdelar

Halvt uppäten
av gamar
hyenor

och äckliga råttor

Sen reste sig det som fanns kvar
av skelettet
plötsligt upp

Tog på sig en röd klänning
Tände en cigarett

och gick




Fri vers av Trollbunden
Läst 447 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-08-11 13:13



Bookmark and Share


  Rodin
Makabert samt väldigt visuellt. Så bra.
2019-09-10

  SatansSon VIP
den här var jävligt bra. kunde ha skrivit den själv.
2019-09-09

    Lena Staaf VIP
Okuvlig överlevnad! Stark bild.
2019-08-11

    ej medlem längre
Starkt talande på flera olika plan.
2019-08-11

  morgonstjärna VIP
.det fattas oss inte ord beskriva situationer, men det var skickligt metaforen en antites

2019-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Trollbunden
Trollbunden