Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Valhall


I Guds rike har jag inget att göra.

Men.


I Vallhall kommer jag in.


För de släpper bara in krigare.


"de stupade krigarnas hall"


Citat från Poetiska Eddan:

"Alla som komma till Odins boning
känna igen den genast:
sköldtäckt, med spjut och sparrar, är huset,
bänkar strödda med brynjor.

Alla som komma till Odins boning
känna igen den genast:
det hänger en varg öster om porten,
en örn sitter lutad däröver."

Grimnesmal, vers 9-10




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-13 05:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Valhalla är i så fall helvetet.

Odin m fl var och är avgudar och sålunda Satans underhuggare.
Asatron är en barbarisk religion.
2019-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP