Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betongänglarna

De blå ljusen lyser upp folkhemshusens beiga fasader.
Sirenernas gälla skrik ekar tomt mot den rödfärgade marken,
pojkar iklädda adidasuniformer gömmer sig från polisen i parken.
Flickan vars slutstation blev 14 ligger på asfalten under balkongen,
en ängel vars liv avslutades i betongen.
Kulorna viner genom den varma julinatten,
folket i innerstan dricker oberört sin kaffe latte.
Flickor i spädbarnsåldern tvingas dölja håret,
politikerna slickar skamset såren.
För Sverige i tiden,
jag tänker aldrig hålla käften medans mina systrar lider.




Bunden vers av amygdala VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-19 18:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bra!
Nu får det vara slutdaltat med det asociala slöddret.

2019-08-19
  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP