Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hur det är att leva med ständig smärta


Smärta

Min senaste dikt
Det gör ont här
Det gör ont där
Det gör ont nu
Det gör ont sen
Det gör ont hela tiden
Ibland är det olidligt
Ibland står jag kanske ut
Smärtan finns omkring mig
Den följer med mig överallt
Varför lämnar du mig inte ifred?

Jag har ont
Min kropp skriker
Den gör inte som jag vill
Det blir bara kaos
Jag bryter snart ihop
Livet med smärta suger

Vill någon byta kropp
Bara för en dag
Så jag får vara smärtfri
Göra vad jag vill
Andas fritt och leva livet
Hur lever man utan smärta?

Det knakar och brakar
Knäpper och smäller
Samma sak varje morgon
Alltid denna smärta
När en ny dag gryr
Vill inte gå lägga mig
Varför måste man sova?

Jag kan inte sova
Jag vänder och vrider
Min kropp gör så ont
Måste ta värkmedicin
Trycksmärtan är värst
Hur ska jag ligga så det inte gör ont?

Jag har gått och stått hela dagen
Mina höfter har kreverat
Mina fötter har lagt av
Ryggen är inte så lite mör
Jag är så trött och slut
Varför fixar jag inte en hel dag?

Livet med daglig smärta
Är en ständig kamp
För att överleva en dag till
Har ju inget annat val
När jag ska klara av det jag vill

Att leva med ständig värk
Går inte att förstå
Om man inte lever i det själv.
Man är aldrig helt ensam Många lever precis som jag
Ett liv med ständig smärta




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-19 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan