Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnlösheterna

Megäran med sina vassa fingrar
knappögonen kan hon inte stänga
inte ens blinka
utan ögonlock kan ingen blunda
utan luftstrupe kan ingen andas

mina lungor är fulla
av dina parfymångor och är nära
att sprängas vid varje andetag

Som när vi var små
och lekte tusen nålar
utan att fatta
att det skulle göra ont
på riktigt

Sedan ligger man Där
sömnlös och fattar grejen

det dunkar så hårt att
bröstskölden spricker
och luften sipprar ut

Knappögon är av plast

Utan ögonlock
kan man inte blunda
så man ligger där vaken
och trasslar in sig

i nattens sömnlösheter




Fri vers (Fri form) av Lili B VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-22 00:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Sömnlösheter', ännu ett sådant där möjligt nyord, som det är så möjligt att förstå. Att som förvandla ett substantiv till ett adjektiv till ett verb härsan på tvärsan, för att beskriva en verklighet som ibland är en egen. Skarpt läge!
2019-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP