Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mor

Vid murarna på söder
där vilar min mor
en urna med konvaljer
bär hennes sigill
de svävande fåglarna
ger omsorgens värn
och vinden den varma
står alldeles still

Vid murarna på söder
där bodde hon som barn
skolan var på allvar
utan datorer och mobil
hopprep på skolgården
leken på lika villkor
hon tog cykeln på färden
det fanns ingen bil

Vid murarna på söder
den första kärleken
ungdomens förälskelse
plötsligt stod han där
familjebanden knutna
för många långa år
en kärlekens betydelse
till varför jag är här

Vid murarna på söder
på bänken hon sitter
och funderar över livet
åren som försvunnit
alla minnen de goda
årens många tidevarv
broarna som brustit
och vattnet som runnit

Vid murarna på söder
där vilar min mor
en plats för livets ro
och för själslig frid
en urna med sigill
lyktan som strålar
en krans av lavendel
och stjärnan så blid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-02-16 08:33



Bookmark and Share


  karenina VIP
En väldigt fin och ömsint diktad livshistoria
2024-02-19

  Blomma-Stjärna VIP
I rim med rytm - så fint så - om en älskad mor!
2024-02-17

    Tidsljus_Timelight
Far.

Far är borta
i ljust minne bevarad.
2024-02-16

  Katinka VIP
Din dikt är jättefin!
Tänker på Högalidkyrkans kolibarium där min pappas lillebrors urna finns.

2024-02-16

  Kungskobran VIP
Så fint
2024-02-16

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om en mors livshistoria.
2024-02-16

  Maria Sundelin VIP
Fint om din mor
2024-02-16

  Öknens Ros VIP
Fint om en älskad mamma.
2024-02-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO