Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en genomgripande bearbetning av en dikt som kom till under sent 70-tal


mörkgrå

 

vandrar rastlös längs

vaknattens tankegångar

accelererande tempo

kära kärlek

heta hat

från ytan in mot kärnan

där förmak kammare

fyller dränerar

fyller dränerar

i ständigt sörplande

samtidigt som

min mages

stormvåg

häller galla

mitt i hjärtat ditt

min kära

syrabad i vår kärleks mitt

jag klafsar vidare

i deltalandet mellan

dröm och verklighet

tå häl

genom sankmark

tå häl

i sandgyttja

tå häl

över häll och sten

bottnen passerar jag

slingrande bäckarmar

spår efter ett par fötter

endast ett par

lämnar efter mig

ensamhetens avtryck

vargtimmens eldstorm

synbarligen roterande

i sängen snurrade  lakan

drömmen ersätter

viljan efter kontroll

glider till sist

in i hamn

dåtida gemenskap

vårt gemak

för länge sedan slutna rum

avslut

likgiltighet

rester i min resväska

jag älskar

hatar

älskar

dig




Fri vers av Per Rydberg
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-22 10:48



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En stark dikt om de svåra tankarna i ett uppbrott, separation, där dröm och verklighet förenas i smärta och förvirring/ undran hur det ska vara möjligt att gå vidare.
2019-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg