Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undanskymd verklighet



En näckrosdamm
Med groende knoppar

En trossbotten som
Läckt ett hål inuti

En gammal villa
med skev vind

En pärluggla som
tappat minnet var
-för den satt kvar

En sjukpensionär
Som en gång varit
Länets Lucia

och som nu drog sin
rollator genom
fuktiga fjolårs löv

För att hinna med
Bussen in till stan

Till ett apoteks och
Konditoribesök med
sin trofasta vännina

En sol som svagt
Lyste genom molnen

över en halvt igenväxt
Trädgård



Mot en längtan som ville ut
och möta sig själv igen
innan mörkret











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-23 08:20



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Ja, du har fångat tankar och stämningens ögonblick på ett
finstämt sätt. Bra vetja.
2019-08-27

  KattenKin VIP
Jättefin dikt, stämningsfull och verserna har mjuka övergångar. Sista raderna är vackra och mycket starka.
2019-08-23

    Lena Staaf VIP
Fin vemodig stämningsdikt om förändring och förgänglighet.
2019-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP