Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resistens

Att människor beter sig omänskligt
upphör tyvärr aldrig att förvåna.
Beteendet blir typiskt okänsligt
och yttrar sig i att öppet håna.

Om en sådan typ bemöts likadant
reagerar hen med ondska och hot.
Blir också överdrivet arrogant
för att muta in sin unkna kvot.

Bär man på en sådan infektion
bör man besinna sig, tänka till.
Det skadar mest ens egen person,
att göda en groende aggression.

Vi behöver ett verksamt vaccin
som ges åt barnen vid späda år.
En mental injektion, en medicin
som för resten av livet består.

Det är lätt att skapa en illusion,
men att få den att hålla är svårt.
Men gör det till en egen mission
med mottot: Ansvaret är ju vårt!




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 108 gånger
Publicerad 2019-08-25 11:57



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Rim och reson och
Innerlighet bör gälla
Minska, ja avstå att
skällsord hälla över folk
undvik en så dum fälla
när man hur lätt som helst
kan visa fram sin glädjekälla!
Ett stort tack för Din text!









2019-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström