Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt associerande skrivande helt enkelt, vilket ger lite flummigt


Myterna om staden och kepsens landsbygd

ska bryta verkligheter
med mina fingrar som
knaprat sig fram emot
den här verkligheten

som en dröm från
den där andra sången
skulle det smaka
med att vädret utanför
var något annat än
bara väder


Ska det smaka
att läsa ord som
faller sönder i sin
egna ensamhet


Vad skulle världen vara
utan två dussin citat
i Drottninggatan och
alla städer har samma
gator och samma torg


Och den av duvor
sönderbombade statyn
där kungens häst sakta
har korrugerat bort


Om man bortser från
städerna som bekräftar regeln
där någon annan föråldrad idé
om bygdens hjälte blivit staty


Och i den här byn har
man bestämt sig för att
med fula konstverk bekräfta
myterna om kepsens landsbygd


En staty av kepsar som
smakar fullhet och inte
är det vackra, man har
förtagigt det vackra
spärrat undan det

 

 




Fri vers av virre
Läst 423 gånger
Publicerad 2006-06-28 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre