Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lördagskväll i stan

Utanför mina ögonlock
Blinkar orange-lila-gult och grönt
Kajorna skränar i min park
Och lindarna luktar höst
När regnet kom hem igår
Darrade åskan lite rädd
Kvavt hänger kvar i luften
När September trycker på
Precis som fjolårsrosorna
Värmer sensommarkvällen än
Blundar och känner lukten
Av grannens cigarill
Och kajornas spill
Klibbar ihop sig
Med lindblommorna på marken
Stadens pubar skvalpar öl
Och folket njuter
Högljudda av skratten




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-31 19:33



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Full av liv och känslor ..Väldigt bra
2019-10-18

  Anya VIP
Mycket bildligt och fint gestaltat. Faller särskilt för:
"Och lindarna luktar höst "
"Stadens pubar skvalpar öl "

Du levandegör!
2019-09-02

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, det känns som om jag är där!
2019-09-02

  mare VIP
Trevlig läsning
fint ihopsatt
2019-09-01

  ULJO
Lördagskväll när augusti klingar av.
2019-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP