Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar

När jag ser den klarblå sommarskyn
blir min värld så förklarat ljus.
Bländvitt sken vidgar min syn,
öppnar strimman smal och diffus.

Det skapas en bild med doft och färg,
den bilden öppnar mitt inre rum.
Där ryms sjöar, skogar, ängar, berg,
där ryms berghäll het, sommarkväll ljum.

Tag min vision, låt den värma en stund,
låt den gro till ett hägrande minne.
Låt den stanna hos dig, öppna ett sprund
mot sommarskyn som fägnar ditt sinne.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 136 gånger
Publicerad 2019-09-05 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström