Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det bortfuckade Hästkastanjeträdet



I en av den lilla stadens paradgator
nedanför Järnvägstationen mot
Centrum

Vid ett trevånings hyreshus,intill
en grusad parkeringsplats stod
ett lummigt Hästkastanjeträd

Tätt intill grannens ligusterhäck
Den skuggade och var i vägen
med halva sitt grenverk in på
grannens tomt

Efter flera års klagomål
fälldes äntligen det fuckade
jäkla stora trädschabraket

Sågades ner i småbitar
och fraktades bort

Då blev grannens gula tegel
villa alldeles som sönderbränd
av solen

Och hyresgrannar satt och glodde
när frugan solade sig,eller när de
åt middag på uteverandan

De upptäckte då att de saknade
det ståtliga trädet med sin frid
-fullt lummigt svalkande grönska

Och dess fantastiska Blomsterskrud
någon vecka in i Maj

Men även de glänsande nötterna
med sina spikklubb foderhöljen,
kände de saknad till framåt höst
-kanten

För att inte tala om de vackert
färgade höstlöven

Tillsammans bestämde sig då paret
För att plantera en Lönn

Bredvid häcken,men den blev
liksom aldrig riktigt lika lyckad
i sin taniga skepnad

Och något år senare
avled den pensionerade
Affärsmannen.

Och frun sålde villan
flyttade därifrån

Men inuti en påkostad
Bostadsrätt och sin
sambo snarkandes
bredvid

Kunde hon drömma om
ett susande Hästkastanje
träd och en känsla med sin

dåvarande man,av fridfullhet
Där tiden nästan stod still

Och det kändes som om
olyckan aldrig skulle finna
vägen till deras lyckliga lilla
smultronställe.

Tills hon suckande vaknade
upp och konstaterade
att tillvaron förändrats.

Till någonting helt annat.












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-09-07 05:07



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Det nedhuggna trädet förgrenar sig fint i berättelsen. Vissa träd blir som vårdträd i bostadsområden, ibland genom generationer.
2019-09-09

  gunnnar nylund VIP
Ja, känner igen det där. En god vän
berättade om ett liknande problem.
Ett träd sågades olovandes ned. Det
slutade med tingsrätten å dryga böter
som följd av det hela. Uj, uj så kan det gå.
2019-09-07

  Kungskobran VIP
Träd är heliga, allt förändras om man tar ner dom
Fint tecknat med humor
2019-09-07

    Lena Staaf VIP
Fin och något sorgesam historia med flera bottnar.
2019-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP