Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 7/9


Arbetsdag - en drömraga

 

För att komma in i lägenheten 

fick man kasta bort förlägenheten

köra bilen rakt igenom dörren

inte vika eller ge sig förrän

dörren rämnade och föll i spillror 

ja här krävdes både mod och vilja

 

Bakom dörren fanns ju arbetsplatsen 

vi tog rockar på och åt en glass men

jag fick hålla mig till eget hörn

skulle gå och undervisa Björn

men hann ändå höra lite skvaller 

en kollega var ihop med Kalle

förut var hon gift med Mariette

ja, det var väl så den sprätten hette

hon gick alltid klädd i klassisk kjol

inte några kläder från i fjol

klockan gick, nu var hon snart halv fem

dags att packa hop och åka hem

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-07 07:19



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Skönt kul driv, i särskilt första stycket! Ja, icke alltid bäst att knacka först... och ej varje gång man lyckas med nyckel.

Magnifik detalj hur man måste uttala Mariette på skruvat sätt här för att rimmet ska sitta klockrent vattentätt :-)
2019-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X