Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ber om ursäkt att jag blandar in isländska här, det bara gick inte annars. Iðra betyder ångra, gæti betyder kunde och aldrei betyder aldrig.


Själsträdet

Världsträdet
den hängdes häst
där man offrar sig
till sig själv
förenar mina nio världar.
Det grönskar och brunskar samtidigt
i min själ
blir min själ
är min själ.

Rötter och krona
frodas och dör
i tusentals dolda processer.

Här spinner mina nornor sitt eget garn
väver sin väv vid ångerns brunn
där odrömda drömmar och olevt liv
sveper sin dimma över marken.
Där detet, jaget och överjaget håller ting.

Spinner, klipper, skär och oåterkallar.
Systrarna tre viskar sina namn
viskar sina namn
med skuggsvala röster:
Iðra, Gæti och Aldrei.

Det som inte borde ha varit.
Det som kunde ha blivit.
Det som aldrig komma skall.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-07 07:37



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Island har en fantastisk historia
fint den här
2019-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP