Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Småkryp

Krälar under massorna
kanaler genom morän
irrvägar och gångar
varelser helt utan rygg
pigment utan ansvar
dessa finansiella kräk
lurendrejarnas gäng
gör tillvaron rätt otrygg

Krälar under tiljorna
på sin väg till plenisalen
många armar och ben
inget ansikte att lita på
krafsande och högljudda
parafraser utan substans
de opålitliga insekterna
är så svåra att förstå

Krälar under asfalten
dyker upp utan förvarning
okonventionella metoder
spejande genom spegelglas
rör sig genom bladen
juridikens hårdförda pärm
lagens förlängda armar
och tillvaron kan gå i kras

Krälar i underjorden
ur gångar och tunnlar
förbannelsens nätverk
analyserar och står still
med otillåtna metoder
lämnas sällan några spår
det mörka spinelnätet
ligger nästan aldrig still

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-24 20:24



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat om samhällets småkryp som använder sig av olika metoder för egen vinnings skull.
2024-01-26

  Kungskobran VIP
Dom finns där över allt och arbetar efter Marcus Wallenbergs motto ” Verka utan att synas”

Fantastisk dikt om dessa otäcka kryp som nu nästlat in sig i politik verk och näringsliv i Sverige
2024-01-25

    Lena Staaf VIP
Väldigt målande beskrivning av dessa insekter som verkligen inte är så nyttiga somde riktiga utan tvärt om. Kanske handlar det om lobbyister och kriminella som infiltrerar beslutsfattarna.
2024-01-25

  Öknens Ros VIP
Väl tecknat om dessa "småkryp"!
2024-01-25

  Maria Sundelin VIP
Finns många människor som passar in på detta med
2024-01-25

  Blomma-Stjärna VIP
otäckt o väl beskrivet
tror du syftar till något kriminellt nätverk
2024-01-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO