Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Hyllning till Ebba"



Du tog Dig tid
Att lyssna även till
Löst folk

Och skjutsa in även
samhällets olycks
-barn när det starkt
Behövdes

Då du blev sjuk och
inlagd,kom 7 av dina
Grabbar du "övervakat"

Med blommor,kramar
och ibland någon present

Många förvånades då att
En gammal dam hade så
många unga beundrande

Hänsynsfulla män samlade
runt omkring sig med sådan
berörande omtänksamhet


Alla bedyrade de att
Din obevekliga tro på
dem givit dem nytt hopp
och en ny chans i samhället

Detta var i början på 80-
Talet.

Ebba Du är borta nu
Sedan länge. ..


Men de finns de som
Aldrig glömmer dig


Och dina goda gärningar
finns gömda i hjärtan

Som vandrar omkring
Mitt i den blå fantastiska

Och ibland ohyggligt
mörka verkligheten.







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-09-10 22:03



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En sådan människa har verkligen förtjänat en dikt. Fint av dig att du såg och mindes henne.
2019-09-10

  henke_r
Fin!
2019-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP