Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samhällskritik


Absurdistan

I
Moroten piskan silver eller bly,
Fördriven hade ingenstans att fly.
Anklagad nekade teg som muren,
Friades men fick ändå halsen avskuren.
II
Listiga falska rakt i genomruttna,
Gamarna härjar fast beslutna. Som
Giriga handlarna, åter framför templet.
Lockar, frestar med det röda äpplet.
III
Radikala vindar spred fascismen,
Miljoner röstade för nazismen.
Lagom tolerant säger jag fy fan,
Välkomna till Absurdistan.
IV
Strebrar fariséer så långt ögat når,
I landet av allt man inte får.
Icke sa Nicke ajabaja,
Inte bra för hälsan att röka braja.
V
Seden dit man kommer brukar gnaga,
Men alla här tycks följa vindens lagar,
Ingen visste riktigt när det faktiskt hände,
Röda rosen kappan efter stormen vände.




Bunden vers (Rim) av Barabbas
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-13 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Barabbas
Barabbas