Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovissheten

Falska äkta dödligt märkta,
är vi alla smått misstänkta.
Litar man inte på varandra,
är det kanske dags att vandra.

Så jag vandrade till andra.

De trodde att jag var klen,
mitt hjärta gjord av sten.
Förhärdad material, som
diamant safir och opal.

Lugn är inte klar.

Livet är inte någon lek,
om man är klen och vek.
En för alla och alla för en,
vidrig lögn min gamle vän.

Det var länge sen.

Länge sen vi sågs sist,
ändå lever minnen kvar.
Sist men inte minst,
för den som ingen har.

Bara frågor utan svar.

Så vart tog livet vägen?
Ser mig själv i spegeln.
Inget riktigt koll på läget.
Var det hönan eller ägget?

Svar på den gåtan vet ingen,
det är tjusningen med tingen.




Bunden vers (Rim) av Barabbas
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-01-26 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Barabbas
Barabbas