Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

med målet i sikte

 

landskapet nynnar sin aftonsång

bilen rullar hemåt

bland skymningsnyanser

blånande bergen bortöver

mörkret lägger sakta sin kappa

som täcke i svärtan

utanför strålkastartunneln

på långmilavägen

djupnar skogar och hyggen

näst intill mardrömssvart

som vore jag ensam i universum

helt isolerad början till rädsla

då karvar sig skyggt

förbi grenverk och stammar

en strålgång måne

himmelens kattögda spegel

ända hit ner

mildrar den bitande oron

ett uns

 

 




Bunden vers av Per Rydberg
Läst 195 gånger
Publicerad 2019-09-18 12:25



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Naturen känns nästan besjälad i din suggestiva dikt med vackert bildspråk.Känner igen mig i känslan av total ensamhet ( i världen) men på vägen i billyktans sken.
2019-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg