Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I välfärds vårdens nattvak


Sladdbarnet löste sina
Problem vid sidan om
Duckade aldrig för livets
Faktiska realiteter

Nyckelbarnet längtade
äntligen att få komma
hem först,låsa upp och
invänta sina föräldrar


Kladdbarnet drömde
Om lyckliga dagar
Med bullbaks dofter
Och välvilliga kramar
Samt övningar på tant
Ruts gamla cembalo


Tre gamlingar i sina
Sjuksängar med dropp
Och övervaknings
apparater

På intensivvårds
avdelningen. ..

Och vårdare som
Satt bredvid löste
Korsord,spelade
Kort

Eller talade viskande
med varandra

Och undrade i sina
Stilla sinnen

Vem eller vilka som
Skulle överleva natten

Ifall dom lyckades bli fredad
ifrån Liemannen ännu
en gång. ..







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-25 10:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Liemannen kan vara en befrielse för många
2019-09-25

    Lena Staaf VIP
Ömsint och vacker dikt om de sista andetagen med mjuka minnesblänk från barndomen.
2019-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP