Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägval




'Grinden var öppen
För den som råkade
passerade där förbi

Grinden var stängd
För den som stängt
den helt, innan i
sitt sinne

Men för det mesta
Fanns den inte alls

Eller för en del fanns
den där,så tung hela
tiden

Så det var lika bra
att ta en lång omväg
Jämt

Innan man kom till den
Vita stenvillan som visst
kallades för Villfarelsen

och låg vackert inbäddad
intill Ekbackar och betande
får

invid en fridfull Mälarvik
fylld med susande vass


Som levde sitt eget liv

trots att allt var förut
-bestämt redan innan.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-20 11:37



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Spännande dikt om vägval och hur tankarna påverkar, villfarelse eller inte, för att inte tala om det förutbestämda. Bra skriftat!
2019-09-20

    Lena Staaf VIP
Mycket att fundera på i den här dikten!
Vilka vägval är verkliga val?
Vad är sanning ( finns den?) Och vad är villfarelse?
Kan det vara fiffigt ibland att gå runt hindren I stället för att stångas mot dem?

2019-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP