Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tejp

Folk pratar om skinn på näsan
Men du verkar sakna detta attribut
Huden är tunn som silkespapper
Som smulas sönder helt akut

Att rycka upp sig kan ju alla
Det gäller att sluta klaga
Hur ska du kunna må bättre
När du inte försöker laga

Ut i friska luften
Tänk positivt idag
Du behöver bara visualisera
Ett du som inte är ditt jag

Dölj revorna med gaffa
Tejpa varv efter varv
Revbenen knäcks av trycket
Men sånt är bara larv

För den du är, är trasig
Och den vill vi inte se
Han vill ha en flickvän som är lycklig
Och dom en dotter som kan le

Tejp finns i storpack
Så skaffa mer och mer
Täck över allt det svarta
Tills vi inte ser

Mer tejp än människa
Mer människa är tejp kan täcka
Jamen upp och hoppa
Denna lösning får faktiskt räcka

Täck tills allt är borta
Tills tejp är allt som finns kvar
Täck till du inte kan se
Och du står med rullen kvar

Sen ska du fungera
Sen ska du bli hel
Trots att känslan kvarstår
Att nått är väldigt fel




Bunden vers (Rim) av Bortom stigen VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-25 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bortom stigen
Bortom stigen VIP