Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Komposition I

 

 

Minnen avskyr mörkret. Trots glöden huttrar en dum glödlampa i sin höstliga fåfänga där resterna av ljuset ter sig märkligt scenografiskt. Jag bär kashmir och väntar på inverkan, en anteckningsbok, ett fotografi, ett brev du en gång skrev. Naturligtvis kan vi klättra bakåt i förljugenheten och dra alla frågor från sina konkret kantiga galgar men ingen kommer att mäta graniten, ingen kommer att vada in. Himmelen är en rispa i havsväggen skuren i två och över mitt hårfäste färger av indignerad sömn. Jag kan nästan se Hamngatans högtidligheter härifrån, där vi höjde våra tändstickor, där vi sjöng våra mest anständiga delar. Inuti ett vanligt rum tystnar våra kroppar, sprids över möblerna och fångar solens sista...




Fri vers (Modernistisk dikt) av Domenico VIP
Läst 668 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-09-26 09:13



Bookmark and Share


  HelenaW
Den här får mig att fundera, för mig är de sista raderna det som fastnar. När kroppar tystnar, för mig speglar det som att det inte finns någon gnista, men jag kan ha helt fel och det kan vara precis tvärt om. Eftersom fönstret är öppet så finns det kanske hopp trots allt.
2019-10-14

  henke_r
Här har du verkligen lyckats. Får lite balzac-vibbar över de fina beskrivningarna av det fysiska rummet. Elegant!
2019-10-02

    ej medlem längre
"Himmelen är en rispa i havsväggen skuren i två .."
Ja hela alltet är så fint så fint och naket.
2019-10-01

  Bjarne Nordbö
Älskar inledande orden. Och som helhet en njutning att ta del av.
2019-09-30

    ej medlem längre
Din dikt är så fin, som att träda in...
In i en värld av nostalgiskt skimmer.
Ett uteblivet brev, en fotografi, en flaskpost som aldrig hittade rätt
...och fönstret står öppet...
Jag vill läsa nästa kapitel!
2019-09-26

  Lena Själsöga Keijser
bilderna du skänker är, jag önskar säga, djup begrundan det vackra det levande, det går att se skrivandet
2019-09-26

    ej medlem längre
Fantastiskt mästerverk I sitt språk, i sin inre scenografi! Meningarna har en följsamhet och metaforerna en egen melodi. Jag vill gärna se mer av det här!
2019-09-26

    ej medlem längre
Hurra! Ja jädrar vad bra! Vilken känsla, vilken komposition. Känns som början av en roman! Gillar det så in i helvete. Nu svär jag utav bara fan eftersom Gud ändå inte finns!
2019-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP