Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färd

I

Reser regnets väg

reser för att komma bort

komma hem

 

komma dit vägen bär

östan om måne

västan om havet

 

och i min ränsel

orden om safirer

och sandelträ

 

och om en kvinna

som reglar portar

och öppnar hjärtan

 

II

Världen gråter

höstens floder

av regn och glömska

 

ser allt passera

framför mina ögon

framför drömmarna

 

och färden går

mot söder

i fågelsträckens riktning

 

III

Det växer en dag

ur regn

och ofödda tårar

 

och jag undrar

var nycklarna hänger

till låsen av järn




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-27 09:58



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Lång dags färd mot natt
2019-09-27

  lodjuret/seglare VIP
Dikter som talar till läsaren, kan starta så 'starka känslor' i ens eget som innersta. Lusten satt själv skapa kan mycket väl väckas av den läsningen. En tidig låt av gruppen 'Blå tåget', hade med en text av en avliden svensk författare på albumet 'Brustna hjärtans hotell', vilket nog kom att inspirera andra att upptäcka en och annan att 'rota i skattkistan' av just svenska författares verk. Texten? Börjar med orden 'Var finns väl en sjö...' har för mig att den heter 'Medan havregrynen sväller'.
2019-09-27

  Nils-Robert
Så otroligt fint diktat om ett öde.
2019-09-27

  Lena Själsöga Keijser
djupt symboliska bilder
landskap glider med mjuka hjärttonspenslar
frammanade av dig
resandet tills glädje
2019-09-27

  Bjarne Nordbö
Så alldeles utmärkt framfört.
2019-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP